Stresshantering

hjärtmeditationStress är ett av de största hoten mot vår hälsa i dagens samhälle. Ett snabbt tempo, höga prestationskrav och det massiva informationsflödet är alla bidragande faktorer till den ökade stressen.
Man spänner muskler, andningen blir ytlig, pulsen och blodtrycket ökar, matsmältningen avstannar och kroppen börjar producera stresshormoner.
Genom att träna kundaliniyoga tar du kontroll över stressen i ditt liv.

Ett av de bästa hjälpmedlen mot stress är medveten djupandning. Det går inte att vara stressad och samtidigt andas långa djupa andetag. Man tränar och ökar sin förmåga att andas medvetna yogiska djupa andetag i kundaliniyogan.
Stress och spänningar sätter sig ofta i rygg, axlar och nacke och många av övningarna i kundaliniyoga fokuserar på just dessa kroppsdelar. Vetenskapliga undersökningar har visat att yoga är en effektiv metod för att sänka högt blodtryck. Många människor får problem med magen och blir förstoppade när de är stressade.

Genom att göra yoga kan man stimulera och balansera matsmältningen. Genom att regelbundet träna kundaliniyoga får du ett starkare nervsystem
vilket gör att du kan hantera stressade situationer bättre.